• Чудесни възможности за прекрасен интериор

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИ ЦВЕТОВЕ И ДЕКОРАЦИЯ ЗА МАНСАРДАТА?

Прекрасният и уютен мансарден дом се нуждае от щипка въображение и добра реализация на всяка идея. Цветовете и декорацията на любимото пространство под покрива са важен елемент от обзавеждането и начина, по който ще се чувствате в дома си. Често обаче изборът на подходящи нюанси или правилната декорация, съобразени с пространствените особеностите и изложението на помещението, може да се окаже предизвикателство. Следващите съвети ще ви помогнат да откриете чудесни възможности за модерен интериор на мансардата.

Посланието на цветовете

Изборът на подходящи нюанси за жилището е много важен за създаването на комфортно пространство и уют. Той е основен елемент от цялостното усещане, което вашата мансарда изразява. Затова вижте как цветовете могат да въздействат на атмосферата и настроението ви.

Светлите тонове асоциират нежност, свежест, успокоение и романтика, като насърчават вашето вдъхновение и баланс. Комбинацията с покривни прозорци ви гарантира повече слънчеви лъчи и по-добро усвояване на пространството. Такова решение може да използвате за детска стая, дневна или офис кът.

Изборът на тъмни цветове за интериора е по-рядко срещан и погрешно се асоциира с тъмнина и усещане за хлад. Това би могло да се получи заради неправилно съчетаване на цветовете с мебелите и подовите настилки. Благодарение на покривните прозорци в мансардните помещения, които осигуряват повече естествена светлина и топлина, ефектът, който ще постигнете на практика, е съвсем различен. Правилно комбинирани, нюансите в синьо, сиво или лилаво, са идеални да постигнете модерна визия и усещане за лукс и елегантност.

Твърдението, че противоположностите се привличат, е общовалидно и за интериора на мансардата. Цветовете на повечето стени в нея трябва да са светли или тъмни и съответно подът и таванът да са в противоположен тон.

За да постигнете стилно обзавеждане на помещенията и хармонично усещане, важно е да съчетавате светли цветове с наситени тъмни нюанси. Например може да заложите на топли цветове на стените и контраст с тъмни мебели или детайли.

Друга подходяща комбинация, когато помещението под покрива разполага с дървен под и таван, е обзавеждане изцяло в бяло, което ще придаде усещане за близост до природата и ще засили визуалното възприятие за пространство.

Каквито и цветове да изберете, за да се чувствате преди всичко комфортно, несъмнено трябва да обърнете внимание на оптималната температура в помещенията. В основата на процеса е изборът на подходящата изолация, което е една от задължителните стъпки за изграждането или реконструирането на мансардата.

Декорацията

Декорирането на мансардата е още един начин да покажете личния си стил и да подчертаете красотата и уюта във вашето жилище.

Текстилните изделия като възглавници, покривки за маса и одеяла носят усещане за топлота и уют. Свещите са друг прекрасен елемент, който създава мекота и релаксираща атмосфера и може да се впише във всяка стая – от класическият свещник на масата за хранене до интимна атмосфера в банята или спалнята.

Всяко мансардно помещение има нужда от отделено място за рафтове с книги и любими вещи, което да бъде практично и стилно. И тук обаче е важно е да се съобразите с конструктивните особености на скосените пространства.

Прекрасен акцент са и растенията, които допринасят за свежестта и усещането за природа. Тяхното присъствие създава не само хармония, но е добър помощник за намаляването на вредното въздействие на битовата техника и синтетичните материали.

Когато не разполагате с голямо пространства, достатъчно е да поставите няколко саксии с билки в кухненския кът или цветя на нощното шкафче. Декорирането на растение в ъгъл на малко помещение допълнително създава усещане за простор. Можете да използвате саксии в еднакъв стил, а ръчно изработен акцент с естествени елементи като коноп и дантела към всяка от тях, ще придаде още повече индивидуалност и стил.

Големите пространства позволяват да експериментирате с жива стена с цветя и мъх, като подобно усещане може да съдадете с живо пано за стена.

Магията на винтидж стила

Любителите на винтидж стила могат да опитат подобно обзавеждането в своя дом. Старият дървен гардероб и малките нощни шкафчета пренасят духа на една отминала. Изборът на ретро мебели и свежи декорации ще създаде уютна и едновременно романтична обстановка. Ако не разполагате със запазени стари вещи, обърнете се към мебелни специалисти, за да ви насочат към най-подходящия дизайн.

Каквито и идеи да ви дойдат наум, мансардните помещения предлагат изобилие от креативни възможности. Чарът на този тип жилища е в скосените покрив, изобилието от светлина и гледката, която несъмнено е идеалното допълнение за красив интериор. В очакване на лятото, сега е идеалното време за промени и интересни хрумвания за освежаване на мансардата.

Проектът Моята мансарда е създаден, за да ви помага да преминете с удоволствие през процеса на преобразуването или изграждането на вашия мансарден дом или офис.

Много от таванските помещения са изоставени или пренебрегвани и вие невинаги си давате сметка, че могат да се превърнат в светли, просторни и здравословни места за живеене. Без значение дали обмисляте реконструкция или планирате изграждане на подпокривно пространство, Моята мансарда ще ви предложи вдъхновяващи идеи, експертни съвети и правилни решения в съответствие с най-модерните тенденции и технологии в строителството и интериора.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015