• Как да преобразите мансардата според последните тенденции?

С настъпването на лятото започват и дълго плануваните ремонти на жилището. Независимо дали ще правите цялостна реконструкция или просто освежаване на дома, винаги има нужда от добри идеи и практични съвети и насоки от специалисти. В наши дни тенденциите бързо се променят, затова бъдете сигурни, че във вашето жилище винаги ще присъства автентичен за сезона елемент.

Освен да носи вдъхновение и естетическа наслада, домът трябва да създава усещането за сигурност, устойчивост и комфорт. Те се постигат чрез използването на висококачествени материали. Усвояването на подпокривното пространство не е лесна задача, но в днешно време директно у дома може да получите важна и полезна информация. Настанете се удобно и дайте свобода на въображението си.

Цветът на 2019 година

Eжегодно институтът Pantone избира цвета за съответната година. Той не е резултат от конкурс, а своеобразно отражение на потребностите на съвременната култура. Цветът на 2019 е свързан със живия корал, който символизира комфорт, жизнерадост и топлина у дома. Този красив и нежен цвят е способен да хипнотизира зрението и ума на човек. Кораловите рифове изразяват необятния и загадъчен океан и пренасят своята магия в нашия свят.

Аксесоарите в розово-златисти тонове освежават дизайна в жилището и вдъхват топлина и уют. Независимо дали ще изберете тапети за стените в стаята или ще поставите декоративни елементи в този цвят, насладата за окото е гарантирана. Може да закупите кърпи в кораловия цвят за банята или саксии с красиви цветя за дневната. Удобно „коралово“ кресло, поставено под скосения таван, ще привлича погледа на всеки посетитител във вашия дом. Картините на стената също са подходящ начин да изразите любовта си към модата и тазгодишния фаворит сред цветовата гама.

Нестандартните мебели

Вероятно една от най-изненадващите тенденции през тази година е завръщането на заоблените мебели на мода. Този тип обзавеждане беше популярен в средата на ХХ век и заменен от мебелите, които масово се произвеждат днес. Е, модата се променя постоянно и сега извитите форми отново са хит на пазара. Ако се налага да смените старите мебели, помислете за формата на новите. Леките извивки придават елегантен вид на помещението. Същевременно, заоблените мебели се вписват чудесно в малките мансардни стаи, поради тяхната нестандартна форма. Те са подходящи за офиса, банята или детската стая. Модерната заоблена кухня, изработена от естествени материали, е най-новата тенденция в интериорния дизайн през тази година. Предимствата ѝ пред останалите са оптималното използване на пространството, обособяването на различни зони в едно помещение и безопасността. Липсата на остри ръбове е практично решение за семейства с малки деца.

Превенция срещу високите температури

Променливото време през годината предизвика безпокойство у всяко домакинство. Възникват въпроси дали жилището е достатъчно добре изолирано, за да се постига и поддържа постоянно комфортна температура. Освен уют у дома, добрата топлоизолация води до създаване на здравословен микроклимат за цялото семейство и ниски разходи за охлаждане през лятото. Високите температури под покривното покритие налагат поставянето на изолация, която е с много добри топлоизолационни характеристики и устойчива на големи температурни амплитуди. Мечтаното прохладно лято е възможно, благодарение на топлоизолация със система от каменна или стъклена минерална вата и подпокривни мембрани. Такава система е идеално решение за изолиране на покрива и спасение от опасните горещини. Хладнината в подпокривното пространство е гарантирана. Лятото е сезон, който се характеризира с висока влажност на въздуха. Подходящата облицовка на мансардата служи за предотвратяване на навлизане на влага в помещението.

Грижи за покрива

Покривът е един от най-важните елементи при строителство на бъдещия дом. Той предпазва от външни влияния каквито са горещина, сняг, дъжд, градушка. Размерът, формата и цветът на керемидите също трябва да бъдат съчетани с основата на жилището. С настъпването на лятото е нужно да проверите и устойчивостта на своя покрив. Може да се консултирате с водещи майстор-специалисти в сферата. Всеки ремонт по покрива неизбежно изисква сухо време. Преди закупуването на материали е необходимо да се ориентирате за предложенията на пазара и за най-изгодните и подходящи оферти. Незабравайте, че здравината и плътността на керемидите са водещи фактори при избора и не трябва да правите компромиси с цена и качество.

Съчетание на елегантност и практичност

Директната слънчева светлина, която навлиза в помещението през горещи летни дни, повишава температурата в жилището до непоносими стойности. Едно от най-лесните и икономични решения за разрешаване на проблема, е поставянето на сенници или ролетни щори. Те предпазят дома от нагряване, а новите техники в изработката на продуктите позволяват лесен и бърз монтаж. Външните сенници спират голяма част от слънчевите лъчи преди да нагреят въздуха в стаята. Те намаляват притока на топлина и помагат да се поддържа балансирана и подходяща температура през целия ден. Когато се нуждаете от кратка следобедна дрямка, вече няма нужда да се притеснявате от топлината или светлината отвън.

Вдъхновение от природата

Живата зеленина и декоративен мъх са сред най-актуалните тенденции при облицоването на жилището. Те изискват ежедневни грижи и внимание, но позволяват на въздуха в помещението да се насити по-бързо с кислород и да поглъща праховите частици.

Ако поддръжката ви се струва прекалено скъпа, може да облепите стените с декоративен натурален мъх в различни размери, цветове и форми. Зелените дизайнерски кътчета у дома са не само тренд в интериорните решения, но и радост за окото. Близостта до природата, пренесена в собствения дом, излъчва свежест, вдъхновение и създава комфорт. Зеленината при декорацията на мансардата създава целогодишно позитивно настроение на цялото семейство. Цветът се асоциира с хармонията, спокойствието, жизнерадостта и любовта.

Независимо на кои идеи се спрете, имайте предвид, че обзавеждането и ремонтите на мансардата изискват постоянство и време. Когато инвестирате в продукти с доказано качество, спестявате време, пари и излишно напрежение и то за години напред. Всеки малък ремонт на жилището внася нещо ново и променя частично облика на дома. Запретнете ръкави, защото лятото вече е в разгара си, а жилището очаква своите първи промени.

Проектът Моята мансарда е създаден, за да ви помага да преминете с удоволствие през процеса на преобразуването или изграждането на вашия мансарден дом или офис.

Много от таванските помещения са изоставени или пренебрегвани и вие невинаги си давате сметка, че могат да се превърнат в светли, просторни и здравословни места за живеене. Без значение дали обмисляте реконструкция или планирате изграждане на подпокривно пространство, Моята мансарда ще ви предложи вдъхновяващи идеи, експертни съвети и правилни решения в съответствие с най-модерните тенденции и технологии в строителството и интериора.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда.

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015