• Как да се чувствате комфортно, когато работите от вкъщи

Съвети от Кнауф Инсулейшън за постигане на уютна и здравословна среда в мансардата

„Ехо? Можеш ли да ни чуеш? Съжалявам, не ме ли чуваш? Какъв е този шум? О, това е кучето ми… извинявай!“. За милиони служители във фирми по целия свят, работата в домашни условия ще продължи да бъде реалност. Има голяма вероятност дори да стане все по-широко разпространена тази практика във фирмите. Затова Кнауф Инсулейшън реши да ви даде няколко съвета за по-комфортна и приятна работна среда във вашия дом.

Създаване на здравословно работно пространство 

Тук Кнауф Инсулейшън може да ви помогне. Може да не успеем да ви предпазим от дискомфорта, свързан с непрекъснатите видеоконференции или да ви създадем истински „ергономичен офис“ в кухнята, но с нашите решения за изолация ще превърнете дома си в едно по-здравословно работно място – особено ако е в комбинация с добро естествено осветление и вентилация.

Първо, не е здравословно и приятно да се работи от вкъщи, ако замръзвате пред компютъра си или се потите по време на важен конферентен разговор. Нашите продукти за изолация от минерална вата помагат да запазите жилището хладно, когато е горещо и топло, а когато е студено – пространството да не изстива. Топлоизолацията с минерална вата повишава енергийната ефективност на сградите и по този начин намалява сметките за парно и електричество, както за отопление, така и за охлаждане. A за много хора по света това е важен плюс в периода на кризата, в  която живеем.

Второ, лошото качество на въздуха в закрити помещения е най-големият враг на човешката производителност при работа от вкъщи. И тук идва нарастващата грижа за здравето ни. В САЩ, например, концентрациите на някои вредни вещества в закрити помещения могат да бъдат до пет пъти по-високи от средните им концентрации на открито. Освен това, ако в дома ви има мухъл или влага, има голям шанс да се развият различни видове дихателни проблеми.

Подобряване на качеството на въздуха и акустичния комфорт

Когато нашата изолация се съчетае с добра вентилация, това допринася за качеството на въздуха чрез създаване на сухи, топли домове без термомостове, които благоприятстват появата на конденз и мухъл. Нашата минерална вата с ECOSE Technology® не съдържа добавени формалдехиди и е сертифицирана по най-високите стандарти Eurofins Indoor Air Comfort Gold. 

Не на последно място е и значението на акустичния комфорт. Невъзможно е да се концентрирате върху презентация или изготвянето на важен доклад, ако чувате шумните си съседи, крещящи деца или шум от строители, асансьори или други видове външни шумови замърсявания.

Когато става въпрос да се концентрирате в работата си, тишината и спокойствието са „златни“. Освен това добрата акустика е важна за здравето ни. Същевременно около 65% от европейците живеят в градски райони, изложени на опасни нива на шумово замърсяване. 

„При нормални условия щяхме да спим, когато другите спят и повечето от нас да напускат домовете си през деня. По време на извънредното положение, обаче, изведнъж си дадохме сметка за присъствието на съседите ни, много от нас трябваше да споделят пространство с други хора през целия ден и това създаде истинска буря от акустичен дискомфорт “, казва Маро Пулжиевич, ръководител на проекта по акустика на Кнауф Инсулейшън в основния отдел за изследвания и развитие на компанията.

 „Карантината стана причина да си дадем по-ясно сметка за влиянието, което оказват върху нас всички шумове в сградите, в които живеем – шумът от асансьора до спалнята, от пускането на водата в банята на съседите, пералната машина, климатика или други домакински уреди“ – коментира Маро Пулжиевич.

Влакнестата структура на минералната вата на Кнауф Инсулейшън е високоефективна при поглъщане на шума. Гипсовите плоскости на Кнауф, системите за звукоизолация със стъклена и каменна минерална вата и зелените покриви Urbanscape могат също да бъдат персонализирани, за да предоставят голямо разнообразие от решения, които отговарят на всички изисквания за поглъщане на шума.

Можем също да ви предложим богата гама системи за звукоизолация, особено подходящи за обществени сгради като хотели, където спокойният сън е приоритет. Има голям шанс да си дадем сметка, когато разберем как изглежда един следвирусен свят, а имено това, че за милиони хора работният им живот може никога да не бъде същият както преди. Но ако се окаже, че се налага да продължите да работите от вкъщи, дори от време на време, уверете се, че вашият дом ви предлага възможно най-здравословни, удобни и продуктивни условия. А ние ще ви помогнем това да се случи. 

Погрижете се за отлична звукоизолация у дома с минералната вата Кнауф Инсулейшън с ECOSE® технология.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда.

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015