• Оригиналният интериор чудесно се допълва с естествената светлина.

КЪЩА С МНОЖЕСТВО ПОКРИВНИ ПРОЗОРЦИ, С РАЗЛИЧНИ ФУНКЦИИ В КОРИДОРА, БАНЯТА И ДРЕШНИЦИТЕ

Ако живееш в сърцето на Централна България, то значи си късметлия, който се наслаждава на чист въздух, пречистен от свежестта на планината. Точно като тази къща – герой на днешната вдъхновяваща история, която освен доказателство за насладата от дом изпълнен с дневна светлина  е и пример за нетрадиционно използване на покривни прозорци.

Несъмнено няма нищо по-романтично от спалня с покривен прозорец, който да разкрива звездното небе я ясните нощи, а сутрин да пуска светлина и свежест. Ако към това добавите и дистанционно управление на прозорците ще можете да проветрявате сутрин без да се измъквате от топлите завивки.

Дневна светлина в коридора

Къща с покривни прозорци в коридора или стълбището е онзи лукс, който ще ви спести електроенергия, защото дори в това по-затъмнено пространство от дома ще разполагате с естествена светлина.

къща с покривни прозорци, мансарда

Прозорци в банята

Комбинацията между прозорци на покрива и вана определено ще означава време, прекарано в релаксация и пълноценна почивка.

къща с покривни прозорци, прозорци в банята, покривни прозорци в банята

Дневна светлина на неочаквано място

Да, дрешникът обикновено се осветява изкуствено. Без значение дали е голямо или по-малко помещение, то обикновено е значително по-тъмно и за да се откриват по-лесно дрехите и вещите складирани там, се осветява с лампи. Дневна светлина в дрешника обаче си е истинска привилегия. Къща с покривни прозорци в това пространство не е често срещана практика, но определено нетрадиционното им приложение има страхотен ефект.

къща с покривни прозорци, дрешник, мансарда, таван

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015