• Училищни премеждия и есенни предизвикателства под покрива

Слънчевите лъчи бавно се прокрадват зад облаците. Вятърът си играе с пожълтелите падналите листа, а цикламите нежно се поклащат над земята. Есента настъпва бавно, а наскоро удари и първият училищен звънец. Наред с ежедневните задачи обаче, трябвате да помислите и за творческия кът у дома или мястото, където вашите деца учат разнообразни науки и пишат домашни.

Независимо дали ще използват детската стая или друго помещение в жилището, учениците се нуждаят от комфорт и огромно количество светлина и свеж въздух. За да осигурите най-подходящата среда за вашите деца и за поддържане на здравословна атмосфера у дома, помислете за стая под покрива. Когато вложите подходящи материали в създаване и дизайн на детската стая, ще гарантирате сигурност, удобство и същевременно ще провокирате желанието на децата да наблегнат над учебния процес.

Реконструиране на детската стая

С наближаване на първия учебен ден, ремонтът на детската стая е основен приоритет у дома. Проектирайте помещението, така че да сте сигурни, че ще има достатъчно място за най-важните мебели. Целта на обзавеждането е децата да се чувстват удобно, а не стаята да бъде запълнена непотребни вещи. Разположете бюрото непосредствено до прозореца, за да навлиза обилно количество естествена светлина и да има бърз достъп до свеж въздух, който да ободрява ученика.

Помислете за цветовете преди да декорирате мансардната стая. Смело смесвайте различни гами и експериментирайте с нюансите. Колкото по-цветна и ефирна е детската стая, толкова повече време детето ще иска да прекарва в нея. Светлите нюанси са подходящи, защото стаята изглежда просторна и свежа. Атмосферата на мансардата трябва да провокира въображението на вашето мъниче и да го насочи към творчески занимания. Поставете глобус или голяма световна карта на стената, както и рафтове с книги и енциклопедии до леглото. Поощрявайте децата си да четат и изучават света около себе си, защото в ранните години любознателността и интересите са най-силно развити.

Бъдете спокойни, че вашите деца ще бъдат защитени през предстоящите студени и дъждовни месеци.

под покрива, училище, мансарда, детска стая, детска на тавана, таван

Погрижете се за устойчивия покрив

Преди началото на отоплителния сезон, уверете се, че покривът е здрав и коминът изчистен, за да не рискувате неотложен ремонт в студените месеци. Проверете улуците за паднали листа или клони. Колкото и да обичаме дърветата,  ако те се намират в непосредствена близост до дома, има опасност от счупване на керемиди през зимата. Снегът по клоните е тежък и може да предизвика много безредици в мансардата.

Погрижете се и за здравината на керемидите. Всяка една от тях е изложена на пориви на вятъра, силни дъждове и снежни бури през есента и зимата. За да заспивате спокойно и да не се тревожите за вашата безопасност в мансардата, инвестирайте средства в поставянето на здрави бетонови керемиди. Изберете материали с устойчива повърхност и дълготрайно качество. Не забравяйте да съчетаете цвета им с външния дизайн на жилището.

Изолирайте покрива от всички неблагоприятни фактори

Покривната конструкция е изложена на редица атмосферни влияния, поради което е важно да предприемете мерки за качествена изолация на дома. Освен целогодишна защита, вие ще получите ниски сметки за отопление през зимата и сияйни усмивки от цялото семейство. Покривната изолация  ще предотврати появата на мухъл и плесен, които освен че предизвикват неприятен мирис, са вредни и за вашето здраве. LDS система с каменна и стъклена вата за изолация на скатен покрив гарантира сигурност и чист въздух в жилището. . Ако стаята на вашите деца е разположена непосредствено под покрива, правилният избор на топлоизолационната система ще намали външния шум и осигури комфортна творческа атмосфера.

Позволете на светлината да влезе във вашия дом

Светлината и топлината през студените месеци предизвикват щастие и уют у дома. Чистият въздух повдига настроението и увеличава продуктивността, особено по време на активна учебна дейност. Дизайнът и излъчването в жилището могат коренно да се променят, когато се добави естествена светлина. Поставяне на покривни прозорци гарантира озарени от слънце повърхности и чаровна визия на дома. Дъждът или снежинките през зимата повече няма да ви тревожат, ако изберете прозорци с допълнително уплътнение и изолационни качества. Под покривните прозорци е сухо, топло и комфортно. Дори и най-силната буря не може да помрачи доброто настроение, когато сте защитени в собствения си дом. А най-хубавата новина е, че температурата остава балансирана през целия ден.

Екипът на Моята мансарда желае късмет и попътен вятър на всички ученици. А на техните родители обещава още любопитни и полезни съвети помещенията под покрива.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда.

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015