• Когато „от утре“ таванът трябва да е топлоизолиран и да ме приюти…

Важни фактори за добрата топлоизолация на подпокривното пространство

Ремонтните дейности по превръщането на неизползваемото подпокривно пространство в уютна и красива мансарда изискват време за планиране, за избор и закупуване на материали, както и време за изпълнение.

Но нека си признаем – дали поради обективно възпрепятстващи обстоятелства, забързан ритъм на живот или пък лично влечение към адреналина от гоненето на кратки срокове, не е изключено да попаднем в ситуация, когато трябва бързо и лесно да преминем през гореспоменатите три етапа на реновирането на тавана.

В такъв момент предпочитаме да боравим с по-малко детайли, с ясна информация, която да ни помогне да вземем по-лесно решение при избора на материали и да използваме продукти, които да улеснят максимално работата ни.

Какво гарантира добрата топлоизолация на подпокривното пространство:

1. ВяПодпокривни мембранирното конструктурно решение и изборът на подпокривните мембрани, с които ще се осигури предпазване от конденз в структурата на покрива и „изтичане“ на топлината от помещението навън през зимата и обратно – навлизането й навътре – през лятото.

2. Правилният избор на топлоизолационен материал – освен с отлични топлоизолационни характеристики, той трябва да бъде паропропусклив, да е дълготраен, да звукоизолира и да е негорим – клас по реакция на огън А1, за да е пожарозащитена вашата мансарда.

3. Точният избор на топлоизолационен продукт

4. Определянето на дебелината на топлоизолационния слой, с която ще се покрият изискванията по Наредба номер 7 за енергийна ефективност на сгради – U (коефициент на топлопреминаване) ≤ 0,25 W/m2K за скатен покрив над отоплявано подпокривно пространство, предназначено за обитаване.

5. Правилните и прецизни монтажни дейности

От тези 5 основни изисквания, гарантиращи комфорта на обитаване на мансардата, най-кратко формулираните – правилният избор на топлоизолационен продукт и монтажните дейности, често се явяват най-затрудняващите и най-времеемки.

При „паник ситуации“, налагащи бързо вземане на решение – за крайния потребител и изолация по „лесния начин“ – за монтажниците от тази година Knauf Insulation започна да предлага на българския пазар отличен мултифункционален продукт от ново поколение минерални вати, специално разработен за вътрешно сградно приложение –  MPN Plus 037.

Минерална вата KNAUF INSULATION MPN Plus 037

Минералната вата MPN Plus 037 е с мултифункционално приложение. Подходяща е, преди всичко, за изолация в структурата на скатни покриви, окачени тавани и под на таван – изолация на последна междуетажна подова конструкция. Продуктът осигурява ефективна топло-, звуко- и пожароизолация.

Важни за потребителите предимства на минералната вата KNAUF INSULATION MPN PLUS 037:

        Отлични топлоизолационни характеристики – ʎD=0,037 W/mK

         Противопожарна защита – клас по реакция на огън A1, негорим материал

          Високо ниво на звукопоглъщане и звукоизолация

        Безвреден за здравето и околната среда материал

        Гъвкава и устойчива плоча

        Златен сертификат Eurofins за качество на въздуха в закрити помещения

        Базирана на бързо възобновяеми суровини

Важни за монтажниците предимства на минералната вата KNAUF INSULATION MPN PLUS 037:

          Приятна на допир

          Отделя по-малко прах

          Гъвкава и устойчива плоча

         Не се чупи при огъване

         Лесна за рязане

         Максимално запълване на пространството

         Лесен и бърз монтаж

         Повече квадратни метри в опаковка

“С минералната вата MPN Plus 037 се работи лесно и приятно.“   

„При изпълнение на монтажа ми се налага да режа по-малко и работя почти без загуба на материал. Лесна работа, бърз монтаж и клиентите са доволни!“ 

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015