• Когато търсите екологичен дом, построен от естествени материали

Мансарда с дървена конструкция и гипсфазерни плоскости

Здравословната атмосфера в един дом се определя не само от любовта и хармонията в семейството, а и от стените, пода и тавана, от които той е изграден.

Защо да не направите Вашата надстройка или мансарда с дървена конструкция и гипсфазерни плоскости, произведени в гр. Видин от Кнауф България? – Гарантирани предимства:

  • На първо място – фасадните стени са по-леки от зиданите. Многослойната структура дава възможност за по-високи изолационни показатели. Дървената конструкция се оразмерява в зависимост от ветровите натоварвания. Облицовката от външната страна е от плоскости Vidiwall HI с дебелина 12,5 или 15 mm. Следва топлоизолационната система Кнауф или вентилируема фасада, които защитават плоскостта. Дюбелите за топлоизолацията се закрепват директно в гипсфазерната плоскост. Облицовката от вътрешната страна е от гипсови плоскости и паропреграда.
  • Получавате екологичен дом, построен от естествени материали – дърво, гипсфазерни плоскости с висока плътност и якост, минерална вата за топлоизолация на външните и звукоизолация на вътрешните стени. Гипсът е основна съставка на продуктите Кнауф. Той е абсолютно безвреден, регулатор на микроклимата, паропропусклив, pH-  неутрален, негорим, без мирис и отровни газове.
  • Изпълнявайки подовете по технологията на „сухите плаващи подове“ с гипсфазерни подови елементи „Vidifloor SOLO“, ще редуцирате ударните шумове и ограничите преминаването им в съседните помещения.
  • Всички инсталации (В и К; Електро; ОВК; ТВ-кабели; кабели на охранителната инсталация и др.) се монтират в стенните панели и са скрити.
  • Освен това, затоплянето и охлаждането на този тип сгради е много по-бързо поради по-добрата топлоизолация и високата топлинна инерция в сравнение с монолитните сгради. При конвенционалното строителство трябва да се затопли цялата постройка – а при сгради с дървена конструкция се топли само вътрешността.
  • Не на последно място, избирайки такъв тип строителство, имате в голяма степен свобода за нейната архитектурна визия и ориентиране в пространството.
  • Важно е да отбележим и факта, че благодарение на леката си дървена конструкция, тези сгради имат добро поведение при земетръс.
  • Като заключение констатираме, че гипсфазерните плоскости са универсалният материал за облицовка на панели с дървена конструкция – укрепват конструкцията и я предпазват от пожар.

Съвременното строителство с дървесина е енерго-ефективно, високо технологично и устойчиво, затова неслучайно заема все по-голям дял от новопостроените сгради. Дървото и гипсовите плоскости „работят“ заедно много добре. Категорично можем да заявим: ако построим мансардата или надстройката си с дървена конструкция, ние ще живеем в комфортна среда с пестеливо използване на природните ресурси и в хармония с екологичното равновесие.

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015