• Немското качество и постоянният контрол на качеството на фасадните системи на Кнауф гарантират дълготрайността на контактната фасада.

Коя е най-подходящата топлоизолация за външните стени на жилището ни?

Питате ли се каква топлоизолация да изберете?

Фасадата е лицето на всеки обект, тя отразява индивидуалността на инвеститора и творческата естетика на проектанта. Като се има предвид, че най-големите загуби на енергия се осъществяват през външните стени, изборът на подходяща контактна система е едно от най-важните решения на инвеститора, влияещо върху  бъдещите разходи за експлоатация на обекта.

Контактна фасадна система с подходящо лепило, топлоизолационен материал, стъклофазерна армираща мрежа, грунд и финишна мазилка представлява дълготрайно и сигурно решение за всеки обект.

Каква топлоизолация да изберете? По-долу ви представяме варианти с EPS и с каменна вата.

Каква топлоиолация да изберем - eps

Фасадна система с EPS

Експандираният  пенополистирол по-известен като стиропор (наименованието на една от марките, които се предлагат на пазара) или EPS  са твърди и здрави, затворени клетки пяна. Представлява смес от около 5% полистирен и 95% въздух. Лек материал, от който се изготвят топлоизолационни продукти за сгради, топлоизолирани чаши и съдове за храна. В ситуации, когато EPS е в контакт с напорна вода или водна пара под налягане, е възможно водонапиване на порите, т.е. замяната на въздуха в тях с вода. Тогава значително се изгубват топлоизолационните качества на материала поради по-високия коефициент на топлопроводимост на водата.

Експандираният пенополистирол притежава известна шумо- и удароустойчивост, но е далеч от възможностите за звукоизолация, които предлагат минералните или каменните вати например. EPS е сравнително леснозапалим, защото е органичен полимер и макар да има свойството да се гаси, при полагането му трябва да се предвиди необходимата минимална огнезащита. Поради добрата си паропропускливост EPS e подходящ за полагане под покриви, по външни и вътрешни стени. Ниската му якост на натиск го прави  неподходящ за поставянето върху подове и по цокли.

Каква топлоиолация да изберем - eps

Фасадна система с каменна вата

Каменната вата се произвежда от вулканичните камъни – доломит и диабаз.

Ако искате да направите топлоизолация веднъж за целия период на съществуване на сградата съответно трябва да изберете дълготрайни материали, които ще позволят това. Топло да Ви е през зимата и хладно през лятото, да имате максимална защита от пожар и да не чувате дразнещия шум навън. Стените на дома ви да „дишат“, за да не се образува мухъл и плесен. Всички тези изисквания може да постигнете ако направите топлоизолацията си с каменна вата.

силиконова мазилка ADDI. Каква топлоизолация да изберем?

В сътрудничество с екипа от отдел развойна дейност на Кнауф в Германия на нашия пазар са създадени уникални продукти. Един от тях е декоративната външна силиконова мазилка ADDI , която може да се използва  както със системи с експандиран пенополистирол (ЕPS), така и с каменна минерална вата. Заради възможността да се полага върху всякакви видове контактни фасади, ADDI се нарежда сред най-качествените мазилки на пазара. Кнауф отделя специално внимание на избора на над 400 цветови нюанса, които ще задоволят изискванията на всеки инвеститор. Трайността на тези цветове е гарантирана чрез внимателния избор на подходящи багрилни вещества, които се използват за тониране.

Съвместимостта, безопасността, ефикасността и сигурността на системите Кнауф се гарантира от сертификата ETA (Европейскa техническa оценка), като най-авторитетен европейски документ за изследване на контактна фасадна система.

Немското качество и постоянният контрол на качеството на фасадните системи на Кнауф гарантират дълготрайността на контактната фасада.

За безплатна консултация и въпроси се обадете на: 0700 300 03

Каква топлоизолация да изберем? силиконова мазилка външни стени

Искате да превърнете тавана си в удобна дневна стая?

ИЛИ

Вижте и останалите съвети за Вашата мансарда

ИЗОЛАЦИЯ

Изолация-покриви

ПРОЗОРЦИ

ОБЛИЦОВКИ

ПОКРИВИ

ремонт на покриви
© Copyright - Моята мансарда 2015